Pages

Tuesday, 28 July 2015

Hidup memang untuk diuji...

Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya readers...

Sebenarnye nak buat entry Hari Raya.
Tapi tu next entry lah ye.

Sebab...
Tertarik dgn kisah yang tgh viral kat media sosial...
Kisah seorang ayah membawa 3 orang anak naik motor dari Sepang ke Penang.
Hanya berbekalkan RM50.
14 jam perjalanan.

Sedih baca.
Mengalir air mata.
Betapa kagumnya dgn kecekalan ayah dan redhanya anak2 kecil tu.

Kisah ni buat saya teringat...
Teringat kisah my own family.
Pernah terjadi.
After abah meninggal, kami sangat susah.
Mak pun pernah hantar adik ke MRSM Pontian dari JB dgn hanya berbekalkan duit RM0.20.
Ye... 20 sen sahaja.
Balik hanya berdua dgn adik yang baru 5 tahun time tu.
It was sad.
Too sad for us.
Tapi kami hadapi.
And now jadi kenangan abadi.
Untuk kami sekarang terus memberi.
Sebab kami dah rasai...
Bagaimana apabila diri tak punya apa2..

Hidup memang untuk diuji.
Nikmat itu ujian.
Musibah itu ujian.
Bahagia itu ujian.
Sedih itu ujian.

Untuk diri sendiri & all my readers,,, 
Semoga kita semua menjadi insan yang sentiasa bersyukur.
Aminnn...




Friday, 26 June 2015

I am 32...

Assalamualaikum readers.
Hello!
Selamat berpuasa.

Kali ni, a bit personal punye entry.
Sebab semalam, 25th June 2015 was my birthday!

Syukur, terima kasih Ya Allah...
Alhamdulillah.
I am now 32 years old.

So many things to be grateful, to be regret & to be reflected.
Being 32 years old, my whole world was all about my family.
And now my youngest sister dah habis sekolah menengah.
Pursuing account in Kolej Matrikulasi.
Alhamdulillah.
I guess I took care all of them very well.
Syukur.

I pray for a new story of my own life.
I am ready for it.

Semoga Allah mempermudahkan segala urusan dan pencarian.

Siapa pun dia, saya harap dapat bersama2 menjadi dan menjalankan tugas sebagai khalifah Allah dengan sebaiknya di dunia & meet again and rest well happily di Jannah.

Hanya satu. Cukuplah.


Saturday, 6 June 2015

Kemeja Lelaki Koko - Exclusive from Jogjakarta

Assalamualaikum...
Hello readers...
Back to my own writing time.

Rindunye nak tulis travelogue story.
Tapi after Jogjakarta Trip in March lepas, mmg no travel trip story to be shared so far.
Insya Allah... Kalau ade rezeki, will plan for 1 later actually.

Alright,,. this entry is a bit special.
By request... Hehe..

Benda baik dan elok tak salah nak dikongsikan... :)

Kemeja Lelaki Koko

Cantik tak kemeja lelaki ni?
Cantik kan...
Something different daripada kemeja2 yang ada kat market skrg kan...

Kemeja ni namanya Kemeja Koko.
Exclusive dari Jogjakarta, Indonesia.
Material kain ni ialah semi-silk...
So, sangat lah comfortable nak pakai.
Washable, boleh dibasuh kat washing machine biasa...
Tak perlu dry clean segala ye...

Motif kat tengah2 Kemeja Koko ni bertemakan Klasik & Nusantara.
Motif ni pun berbeza-beza utk setiap design...
Beza jenis motif dan colour nye...
And the motif nampak sangat awesome and outstanding sebab the base of the Kemeja Koko ni berwarna putih.

Let me share a few of closed-up gambar sket eh...

Kemeja Lelaki Koko

Kemeja Lelaki Koko

Kemeja Lelaki Koko

Cantik... Me like it too...
Dah ada 2 for my brother pun.

Kemeja Koko ni boleh pakai anytime pun.
Bukan untuk time formal aje...
Boleh pakai untuk kerja, solat, majlis ilmu, kenduri kendara & many more la...
Yang pasti, your loved ones akan nampak makin handsome & manly pakai kemeja ni tau...
Lagi2 lah warna base die putih kan... Nampak suci je...
Hehehe...

Kemeja Koko


Size pun available dari size S, M, L & XL.
Buat masa ni, stock kami hanya Kemeja Koko yang berlengan pendek.
Insya Allah, kalau permintaan tinggi... big boss akan terbang lagi bawak masuk Kemeja Koko lengan panjang pulak...
Haaa best tak?
Boleh belanja cik blogger ni ikut pergi obersea buat travelogue entry tip top meletop nanti...
Hihihi...


How about the price?
Harga Kemeja Koko hanya RM50 sahaja.
COD hanya di area Johor Bahru.
Tempat lain kami pos eh...
Postage cost RM6.

Boleh contact number big boss Kemeja Koko ni  - 0137671105 for order or inquiry...

Cantik, korang mesti puas hati.
Nak pakai time raya ni pun sesuai sangat...

Ok then, thanks for reading, friends...
See you then in my next entry.

Take care :) :) :)

Sunday, 3 May 2015

Shawl Collection by @rrlegacy - April 2015 update

Assalamualaikum...
Hello readers.

Another entry for my @rrlegacy journey.
Kali ni Shawl Collection pulak.

Sharing a bit alkisah nama2 setiap collection kami.
Kami suka bunga. Kami suka klasik. Kami suka Melayu lama.
So, kami decided to name all our collection dgn nama bunga.

Entry lepas dah cerita pasal 3 Jubah Collection kami.
Now, time for our Cempaka Shawl collection.

As at April 2015, kami dah release 4 Cempaka Shawl.


1. CEMPAKA BASIC SHAWL

Our signature shawl.
Paling laris so far.
Material from chiffon yang tidak terlalu nipis dan lembut.
Jahitan tepi yang senang untuk kita shape kan shawl kat muka.
Long shawl dgn ukuran 2 meter panjang x 0.5 meter lebar.
End curve at both side.

Kami dah 2 kali restock Cempaka Basic Shawl ni.
And going to be 3rd time in May 2015 ni.
Alhamdulillah.
We sell at RM20 each.

Cempaka Basic Shawl by rrlegacy
 Ni first batch of Cempaka Basic Shawl.

Cempaka Basic Shawl by rrlegacy
Ni 2nd batch of Cempaka Basic Shawl.


2. CEMPAKA SATIN SHAWL

Our second Shawl collection.
Khas untuk penggemar satin shawl.
Exclusively made.
Long shawl 2 meter x 0.55 meter.
Ada 16 colour yang limited.
End curve at 1 side only.
Harga RM25 each.

Cempaka Satin Shawl by rrlegacy

Cempaka Satin Shawl by rrlegacy


Cempaka Satin Shawl by rrlegacy

Cempaka Satin Shawl by rrlegacy


3. CEMPAKA PASTEL SHAWL

For all pastel colour lovers.... We heard your request!
We released 5 colours of Cempaka Pastel Shawl.
Long shawl juga.
2 meter x 0.55 meter.
End curve at both side.
Price at RM30 each.

Cempaka Pastel Shawl by rrlegacy



4. CEMPAKA GLITTER SHAWL

Our hot-selling new-release shawl.
Cempaka Glitter Shawl ni jenis wide shawl.
2 meter x 0.74 meter.
End curve at both side.
My favourite shawl - to be honest... Hehehe...
For 1st bacth ni, hanya ada 2 special colour.
Dusty Gold & Dusty Pink.
Harga RM35 each.

Cempaka Glitter Shawl by rrlegacy


Syukur tak terhingga.
Shawl collection kami memang kami buat sendiri.
Dari tak pandai potong, and now kami dah tahu cara potong yang tepat, cepat dan kemas.

Alhamdulillah.
Keep supporting us ya...
Looking forward to our progress ok!

Thank you olssss....