Pages

Wednesday, 10 July 2013

Pakej Berbuka Puasa / Buffet Ramadhan di Johor Bahru 2013

Assalamualaikum...

Today is 10th July 2013, Wednesday.
Our first day of Ramadhan.
Alhamdulillah.

Hey guys, check this entry for Bonus Raya RM4,500. Jangan lepaskan peluang!

Bonus Raya 2013 (CLICK HERE)

Bulan Ramadhan ni lah masing2 berlumba2 untuk menambahkan amalan ibadat.
Bukan kata hanya bulan Ramadhan aje, tapi Insya Allah akan dipraktikkan pada setiap bulan.
Friends, sila lah baca my CHECKLIST of AMALAN pada bulan RAMADHAN di sini, for reference.


As today is first day puasa, and in my area, Johor Bahru cuti hari ni - public holiday for us.
I believe mesti ramai yang dah start recce tengok pakej BUFFET RAMADHAN 2013 yang ditawarkan oleh hotel2 dan restoran2 di sekitar Johor Bahru.

Jangan pening2, jangan google sana, google sini.
I have done google research, and summarize it here.
Pilih lah ke mana tempat anda nak membawa family for iftar starts today! :)


1. The Puteri Pacific Hotel /PERSADA Johor Bahru


The Puteri Pacific Hotel / Persada Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Puteri Cafe : Adult (RM78 ++), Child (RM38 ++)
Kai Xuan Dim Sum : Adult (RM48++), Child (RM28++)
Selasih : Adult (RM68++), Child (RM38++)
Persada Johor : RM70 Nett

For reservations, call 07-219 9999


2. Mutiara Hotel Johor Bahru

Mutiara Hotel Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Promotion from 9th July - 7th August 2013;
Adult (RM80 nett), Child (RM50 nett)

For reservations, call 07-330 0300


3. KSL Hotel & Resort Johor Bahru

KSL Hotel & Resort Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Promotion from 10th July - 7th August 2013;
Adult (RM78++), Child (RM30++)

For reservations, call 07-288 2688


4.  M Suites Hotel Johor Bahru


M Suites Hotel Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Promotion from 10th July - 7th August 2013;
Adult (RM72++), Child (RM30++)

For reservations, call 07-221 1000


5. New York Hotel Johor Bahru

New York Hotel Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Promotion from 10th July - 7th August 2013;
Adult (RM60++), Child (RM30++)

For reservations, call 07-331 1588


6. Traders Hotel Johor Bahru

Traders Hotel Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013
Promotion from 9th July - 7th August 2013;
Adult (RM108++), Child (RM54++)

For reservations, call 07-560 8888


7. Grand Bluewave Johor Bahru

Grand Bluewave Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Promotion from 10th July - 7th August 2013;
Adult (RM68++), Child (RM35++)

For reservations, call 07-221 6666


8. Pulai Spring Resort

Pulai Spring Resort Buffet Ramadhan 2013
 
Promotion from 10th July - 6th August 2013;
Adult (RM69++), Child (RM35++)

For reservations, call 07-521 2121


9. Hotel Selesa Pasir Gudang

Hotel Selesa Pasir Gudang Buffet Ramadhan 2013
 
Promotion from 10th July - 7th August 2013;
Adult (RM60 nett), Child (RM30 nett)

For reservations, call 07-251 8899


10. Suria City Hotel Johor Bahru

Suria City Hotel Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013
 
Adult (RM48 nett), Child (RM25 nett)

For reservations, call 07-223 1791


11. Le Grandeur Palm Resort, Senai Johor

Le Grandeur Palm Resort Senai Johor Buffet Ramadhan 2013
Promotion from 12th July - 6th August 2013;
Adult (RM66++), Child (RM33++)

For reservations, call 07-599 6000


12. Ponderosa Golf & Country Club

Ponderosa Golf & Country Club Buffet Ramadhan 2013
Promotion from 12th July - 5th August 2013;
RM63 nett

For reservations, call 07-354 9999


13. Hotel Sentral Johor Bahru

Hotel Sentral Buffet Ramadhan 2013
Promotion from 12th July - 5th August 2013;
Adult (RM45 nett), Child (RM25 nett)

For reservations, call 07-222 7788


14. GoodHope Hotel Skudai

GoodHope Hotel Skudai

Promotion from 12th July - 5th August 2013;
Adult (RM48++), Child (RM28++)

For reservations, call 07-557 2828


15. Restoran Malay Village

Restoran Malay Village Buffet Ramadhan 2013
Promotion from 10th July - 7th August 2013;
Adult (RM35 nett), Child (RM19 nett)

For reservations, call 07-221 1221


16. Restoran Anjung Warisan

Restoran Anjung Warisan Buffet Ramadhan 2013

Promotion from 15th July - 6th August 2013;
Adult (RM28 nett), Child (RM14 nett)

For reservations, call 019-7500 784


17. Hotel Grand Paragon Johor Bahru

Grand Paragon Hotel Johor Bahru Buffet Ramadhan 2013

Promotion 10th July - 8th August 2013;
Adult (RM80++), Child (RM40++)

For reservations, call 07-268 5222



Wah... banyak betul hotel dan restaurant buat Buffet Ramadhan.
Pilihan di tangan anda.
As for me, preferably makan di rumah, memasak atau beli simple di Bazaar.
Berbuka di hotel atau restaurant selalunya bersama officemate, stakeholders dan business purposes.

Apa yang penting, jangan membazir.
Bersederhana amalan mulia.

Musim Ramadhan ni lagi lah nak pakai banyak duit kan.
Keperluan Raya memang banyak.

Inilah masanya untuk korang grab this golden opportunity.
Business opportunity yang confirm dapat 1st bonus of RM4,500 by 10 August 2013 depan.

Let's meet up anytime for me to share the details.
You are the decision maker.
Saya hanya berkongsi cerita dan peluang perniagaan.

Since then, Selamat Berpuasa guys!
Kita sama2 tingkatkan amalan tahun ni ok.
Jangan lupa membaca Al-Quran dan Solat Tarawikh hari ni :)


Zuriana
012-7240947
zurianaazreen@gmail.com

2 comments:

  1. SALAM ZURIANA AZREEN...........cakap pasal buffet ramadhan di JB nih saya pun ada jugak upload banners dalam blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com jadi bila senang2 tu singgah la yer.....dan kalu sudi follow yer...TQ bebanyak
    Blog saya nih citer pasal makan je 100% takde topik lain hehe....mana2 je pegi makan saya akan klik2 camera dan upload dalam blog...warung,restoren, gerai, hotel,...kebanyakannye area JOHOR.so kalu nak tahu mana tempat2 makan best singgah la yer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Papa-Ntiq. Thanks menjengah ke blog saya. Wah,,, ye ke. Menariknye blog u. Ok, saya follow your blog. U pun continue follow my blog ok. My blog ni for my business, lifestyle, motivation, travel and mcm2 benda yang saya nak tulis. My passion is travel. U,, let's support each other's blog. I akan back link your blog entry nanti in my next entry kalau bersesuaian dgn entry I... u pun buat mcm tu ok, back link kan my blog entry plak, if bersesuaian la.. :)

      Delete